13.10.2022

KONVERENTS PIKA COVIDI JA VAKTSIINITÜSISTUSTE TEEMAL 14-16.10.2022

14-16. oktoobril, toimub USA Florida osariigis pika covidi ja vaktsiinitüsistuste teemal rahvusvaheline konverents.
https://covid19criticalcare.com/conference

Konverents on suunatud eeskätt meditsiinitöötajatele, ent osalema on oodatud ka tervishoiuametnikke, teadlasi, uurivaid ajakirjanikke jne.

Konverentsi on võimalik tasuta järelvaadata.
https://covid19criticalcare.com/education-on-demand/

Alljärgnev kokkuvõte on koostatud MTÜ Ühinenud Meedikud ja Teadlased poolt.[1]
 
Kuigi koroonavaktsiinid aitasid varasemate tüvede puhul vähendada riskigrupil hospitaliseerimist COVID-19 tõttu, on olukord tänaseks muutunud.

Esiteks on suurel osal elanikkonnast kujunenud immuunsus läbipõdemise teel (sõltumata sellest, kas see juhtus enne või peale vaktsineerimist).

Teiseks ei ole omikron tüvi põhjustanud kusagil maailmas haiglatele suurt koormust.

Kolmandaks on meditsiinisüsteem üha koormatum pika covidi ja vaktsiinitüsistuste raviga. Näiteks Ühendkuningriigis kannatab pika covidi ja/või vaktsiinijärgsete sümptomite tõttu 2-3% rahvastikust ning USA-s kuni 20%, ent pole päris selge, kui suur osa neist on vaktsineerimise, kui suur osa läbipõdemise ja kui suur osa mõlema koosmõju tõttu. Koroonavaktsiinid ei aita vähendada pika covidi riski.

Vaktsineerimisega seotud terviseriskid on äärmiselt tõsised ja mitmel pool arstid alles hakkavad neid ära tundma, suutmata neid korralikult ravida. Teisalt on mitmed arstide ja teadlaste organisatsioonid töötanud intensiivselt selle nimel, et aidata pika covidi ja vaktsiinitüsistuste käes vaevlevaid patsiente ning koostatud on ravijuhiseid, millega saab üha tõhusamalt kannatanuid aidata. Ravijuhised täienevad pidevalt.

Pika covidi ja vaktsiinitüsistuste sümptomid kattuvad osaliselt, kuna probleeme tekitab mõlemal juhul ogavalgu toksikoloogia. Tõsi, neuroloogilisi probleeme esineb eeskätt vaktsineerimise tõttu. Ogavalgu kahjulikkuse kohta on avastatud kümneid mehhanisme. Lisaks ogavalgule on vaktsiinides ka teisi tervisele kahjulikke komponente. Vaktsiinitüsistuste kohta on avaldatud enam kui 2000 eelretsenseeritud teadusartiklit.
 
Uuringud ja arstide kogemus viitavad sellele, et ogavalgu toksilisus on kumuleeruv ehk kõrvaltoimete risk kasvab iga uue kokkupuutega. Seetõttu tasub kokkupuudet ogavalguga vältida nii viirusega loomulikul teel kokku puutudes kui ka vaktsineerides.



Viited:


[1] https://meedikud-teadlased.ee/pressinurk/konverents-pika-covidi-ja-vaktsiinitusistuste-teemal/



Kommentaarid, täiendused:

Ootame Teie kommentaare ja korrektsioone aadressil toimetus@teadusuudis.ee